Äldrevården och upphandlingar

Det har varit mycket i media på sistone om den dåliga äldrevården. Det som är orsak till att problemen uppstått är samma orsak som att vägbyggen tar en ryslig tid i Sverige. Samma problem med att tågen inte fungerar eller att skolundervisningen är bristfällig.

Orsak till problemen är hur offentliga upphandlingar fungerar.

Problemet med äldrevården och upphandlingar är att man upphandlar till lägsta pris istället för högsta kvalitet.

Säg istället ”de här pengarna får ni, vad kan ni leverera för den summan”?

Vad säger ni politiker om det förslaget?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
  • Vi på 2000aldrig tycker att man ska göra som man alltid gjort: ”Här har ni pengarna, kom tillbaka när de är slut så får ni mer”. Kvalitét är ett uttjatat begrepp, lite vanvård har väl ingen dött av, eller jo… Är förresten inte namnet Carema farligt likt kremera?